INVORM

Home
/
/

Moderne uitbreiding jaren 60 woning in Gouda

uitbreiding jaren 60 woning 60
uitbreiding jaren 60 woning 60

Moderne uitbreiding jaren 60 woning in Gouda

Hoe realiseer je een uitbreiding van een jaren 60 woning zonder de karakteristieke kenmerken en authentieke details te verliezen? 

Van wens naar oplossing

In het eerste gesprek kregen we de vraag of het mogelijk was om de zolder verdieping te voorzien van dakkapellen zodat deze gebruikt kon worden als slaapkamer voor één van de kinderen. Deze ingreep zou de kwaliteiten van de goed bewaard gebleven jaren 60 woning echter zwaar aangetast hebben. Al pratende bleek er een betere oplossing te zijn. Door de gewenste extra slaapkamer niet op de verdieping te situeren maar deze in combinatie met een nieuwe woonkeuken op de beganegrond te realiseren konden we aan alle wensen voldoen zonder afbreuk te doen aan de bestaande woning.

Werken met contrast

Bij de uitwerking van het ontwerp is gezocht naar contrast tussen de jaren 60 woning en de nieuwe uitbreiding. Door toepassing van moderne materialen zoals aluminium kozijnen en vezelcement gevelbekleding stelt de aanbouw zicht terughoudend op ten opzicht van de woning. De terugliggende kozijnen en smalle gevelstroken verfijnen en geleden de verder sober en strak uitgevoerde aanbouw.

Vloeroppervlak: 185m2
Status: Uitgevoerd 2015