INVORM

Home
/
/

Inrichting Bibliotheek Delfshaven; een dynamische bibliotheek met een rauw Rotterdams randje

inrichting bibliotheek delfshaven
inrichting bibliotheek delfshaven

Inrichting Bibliotheek Delfshaven; een dynamische bibliotheek met een rauw Rotterdams randje

Inrichting Bibliotheek Delfshaven – Rotterdam; een multiculturele bibliotheek vestiging met een rouw Rotterdams randje

De Bibliotheek Delfshaven is gevestigde in een wijkcentrum aan het Visserijplein waar wekelijks een druk bezochte multiculturele markt te vinden is. Bij de inrichting van de bibliotheek in de multiculturele wijk Delfshaven was het van groot belang dat we hier te maken hebben met een grote diversiteit aan bewoners zoals studenten met goede kasten op de arbeidsmarkt maar ook kansarme huishoudens. Eén van de eerste bibliotheken volgens het drastisch gewijzigde aanwezigheidsbeleid van De Bibliotheek Rotterdam.

Deze bibliotheek kenmerkt zich door een laagdrempelige omgeving met hergebruik van bestaand meubilair en een rauw Rotterdams randje. Een kader scheppend interieur met een transparant en open karakter, zichtbaar en toegankelijk voor iedereen, waar medewerkers en klanten de vrijheid en de middelen krijgen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. De Bibliotheek Rotterdam zet in op duurzaamheid, faciliteert, stimuleert en organiseert ontmoeting en educatie waarvoor een combinatie van high-tech en low-tech middelen wordt gebruikt.

Ben je ook bezig met een nieuw interieur waar je bestaand meubilair wilt hergebruiken? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Vloeroopervlak: 1.100m2
Status: Uitgevoerd december 2016
Inrichtingskosten: € 175,- per m2 (excl. btw)