INVORM

Home
/
/

Informatiepunt Digitale Overheid – Digitale Inclusie

Informatiepunt Digitale - Digitale Inclusie
Informatiepunt Digitale - Digitale Inclusie

Informatiepunt Digitale Overheid – Digitale Inclusie

Het Informatiepunt Digitale Overheid is een eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over de (digitale) overheid. Bibliotheken en grote uitvoeringsorganisaties voor publieke dienstverlening (CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB, UWV e.d.) werken daarin samen om mensen dicht bij huis te ondersteunen bij digitaal contact met de overheid.

 

Het gaat erom hulp te bieden bij vragen over bijvoorbeeld zorg, huurtoeslag, DigiD en belastingaangifte. Ook kunnen mensen deelnemen aan cursussen LA Klik & Tik en Digisterker om digitale vaardigheden op te doen.

 

Momenteel zijn vijftien over het land verspreide bibliotheken gestart met een pilot. Van hun ervaringen kunnen andere bibliotheken leren. Bedoeling is binnen twee jaar een landelijk dekkend netwerk van Informatiepunten tot stand te brengen. Er is een subsidieregeling voor bibliotheken die in 2020 en 2021 starten waarvoor een aanvraag kan worden ingediend bij de KB. Voor meer informatie klik hier.

 

InVorm ontwikkelt en levert meubilair dat duidelijk herkenbaar is als Informatiepunt Digitale Overheid. De basis bestaat uit een tafel met een rond werkblad dat wordt gecombineerd met een presentatiewand. Deze presentatiewand is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en is voorzien van signing volgens het Huisstijlhandboek. Daarnaast bestaat de mogelijkheden om de presentatiewand van een beeldscherm te voorzien en een PC-kastje onder het werkblad toe te passen. Het meubilair kan zowel tegen een muur als vrij in de ruimte worden toegepast. Voor specifieke situaties zijn ook maatwerkoplossingen mogelijk.

 

Voor specifieke situaties, maatwerkoplossingen of een onderbouwing van uw subsidieaanvraag kunt u voor deze meubels geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

promotiewand