INVORM

Home
/
/

Rotterdam Architectuurprijs 2018 inzending Energieke woning Mullerpier

Rotterdam Architectuurprijs 2018 inzending Energieke woning Mullerpier

De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam.

InVorm Architecten heeft het project “Energieke woning Mullerpier” ingezonden voor de Rotterdamse Architectuurprijs. De woning maakt onderdeel uit van een groot stedelijk bouwblok, waarbinnen onder supervisie van KCAP architecten 28 woningen zijn gerealiseerd.

Kenmerkend voor deze woning is de circulaire en groene gedachte die er aan ten grondslag ligt. Het casco is volledig uit hout (cross laminated timber) opgetrokken en heeft daarmee direct al een enorme CO2 opslag in zich. Dit in tegenstelling tot niet houten gebouwen welke pas op langere termijn een CO2 reductie opleveren. Het hout komt uit duurzaam ontwikkelde bossen en kan aan het einde van zijn levensduur hergebruikt of gerecycled worden. Daarnaast wordt er in vergelijking tot andere massieve bouwmaterialen bij de productie en bewerking van het CLT veel minder energie gebruikt. De bewoners profiteren bovendien direct van het in het zicht gebleven hout dat een warme uitstraling, een goede vochthuishouding en hoog comfort niveau biedt.

Bekijk hier de inzending van InVorm op de website van de Rotterdam Architectuurprijs 2018

Lees hier de projectomschrijving op de website van InVorm