Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen

Benadruk je sterke kant

Aansluitend op een besloten prijsvraag zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van een nieuwbouw villa in Teteringen voor de familie Van Kinderen. Hierin hebben we het hoofd- van het bijgebouw gescheiden met een wand van 85 meter. Deze accentueert de lengterichting van het smalle en langgerekte terrein. Door de excentrische plaatsing ontstaat een smal bijgebouw met gastenverblijven, zwembad en parkeerkelder.

 

Geopend naar de tuin

Aan de andere kant van deze wand is het hoofdgebouw te vinden. Deze is als het ware ‘gesloten’ naar de openbare weg en ‘geopend naar de tuin’. Op de begane grond ligt de focus op leefruimtes zoals de eetkamer, keuken, studeerkamer, een audiovisuele ruimte. Uiteraard is op de begane grond ook de woonkamer te vinden. Deze heeft een ruime vide naar de bibliotheek annex atelier op de eerste verdieping. Op de verdieping is daarnaast plaats gemaakt voor privévertrekken zoals slaap- en badkamers. Genoeg om van te genieten voor de familie Van Kinderen dus!

  • 750m2
  • Uitgevoerd 1998
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
  • Nieuwbouw Villa Van Kinderen in Teteringen
Thanks for watching!