INVORM

Home
/
/

Populair bij bibliotheken: de Mediabar Mobiel, voor promotie van media op iPad’s, E-readers, digitale camera’s en computers.

Populair bij bibliotheken: de Mediabar Mobiel, voor promotie van media op iPad’s, E-readers, digitale camera’s en computers.

De Mediabar Mobiel is een verrijdbaar meubel waarop eigentijdse informatiedragers als iPad’s, E-readers, digitale camera’s en computers worden gepresenteerd. Het is bedoeld voor bibliotheken die een fysieke plek willen bieden waar men op een informele en laagdrempelige wijze kennis kan maken met verschillende vormen van nieuwe media en hardware. Afhankelijk van de invulling die de bibliotheek er aan geeft kan de Mobiele Mediabar worden gecombineerd met activiteiten als workshops, iPad-café of een Social media lunchcafé.

Lees hieronder verder of download de brochure De Mobiele Mediabar van In Vorm als PDF-bestand (639KB).

Iets over het concept Mediabar

Het concept Mediabar is een onderdeel van het programmaplan Mediawijsheid (2011-2013) dat is ontwikkelt door Probiblio; de provinciale serviceorganisatie voor openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Het concept biedt een praktische methode waarmee bibliotheken concreet en zichtbaar invulling kunnen geven aan hun rol als ‘Huis van de Mediawijsheid’.

De Mobiele Mediabar van In Vorm

Voor de Bibliotheek Krimpenerwaard heeft In Vorm een Mediabar ontwikkelt op basis van het Flightcase-systeem; de Mobiele Mediabar. Een verrijdbaar meubel dat beschikt over ruime opberg voorzieningen en geschikt is voor veelvoudig transport omdat het is samengesteld uit hoogwaardige en stevige materialen.

De Mobiele Mediabar beschikt over een demontabel werkblad waarop de hardware en nieuwe media worden geplaatst. Indien gewenst kunnen deze apparaten worden gezekerd en aangesloten op een in het meubel ondergebrachte data- en elektra-aansluiting.

Tijdens transport is zowel de apparatuur als het werkblad veilig in het meubel opgeborgen en afgesloten. Op deze wijze kan de complete mediabar inclusief toebehoren en apparatuur worden verplaatst naar bijvoorbeeld een ander bibliotheekfiliaal, wijkcentrum, servicepunt of evenement.

De Mediabar wordt geheel naar wens samengesteld. Kleurstelling, uitvoering, afmetingen, signing en eventuele extra functies zijn in nader overleg te bepalen.

Meer informatie ?

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact opbekijk het product op onze websiteof download de brochure De Mobiele Mediabar van In Vorm als PDF-bestand (639KB).