INVORM

Home
/
/

Verbouw en inrichting Bibliotheek Zutphen in Rijksmonument Broederenkerk

inrichting bibliotheek Zutphen
inrichting bibliotheek Zutphen

Verbouw en inrichting Bibliotheek Zutphen in Rijksmonument Broederenkerk

Verbouw en inrichting Bibliotheek Zutphen – een eervolle opdracht in een voormalige monumentale Dominicanenkerk

Monumentale zorgvuldigheid

Elk monument en zeker een Rijksmonument benader je met respect; verbouw met behouden ingrepen gericht op herstel en zorgvuldige toepassing van vorm, materiaal en kleurgebruik staan borg voor een (her)beleving van de ruimtelijke kwaliteit. De hiërarchische indeling van de monumentale Broederenkerk (narthex, middenschip, zijschepen, koor en apsis) bepaalt in hoge mate de lay-out, de functies en het gebruik.

Ingericht voor de samenleving

Door bij de inrichting van bibliotheek Zutphen de boeken voornamelijk in de zijschepen te plaatsen, hebben we context voor het nieuwe bibliotheekwerk geboden. In het middenschip krijgt de bibliotheek letterlijk de ruimte om zich door te ontwikkelen naar een maatschappelijke bibliotheek. Daarmee bedoelen we dat de kerk ingericht is om het hart van de Zutphense samenleving te worden, gericht op de ontwikkeling en ondersteuning van burgers in de participatiesamenleving. De bibliotheek is een podium voor persoonlijke ontwikkeling, debat, cultuur, muziek, ontmoeting en verblijf. De kerk vormt de huiskamer Zutphen, toegankelijk voor iedereen.

Wat Marc vindt?

Dat het resultaat wordt ervaren zoals het bedoeld is blijkt o.a. uit de blog van Marc Deckers: “Stil prevelt men hier de gebeden voor persoonlijke ontwikkeling.”

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bibliotheek kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, we maken graag een afspraak.

Vloeroppervlak: 1.100m2
Status: Uitgevoerd januari – juni 2017